
Project Info
Project Description
Aranżacja restauracji
Dzięki dostępności do materiałów i technologii przyjaznych środowisku, pozbawionych PVC i innych szkodliwych związków, możliwe stało się stworzenie restauracji, jako miejsca ekologicznego, które spełni oczekiwania nie tylko klientów, sprosta wymaganiom technologicznym, a także jej charakter będzie odpowiadał marce i wypracowanej często latami tożsamości restauracji. Należy wrócić uwagę na starannie wybrane i połączone ze sobą ekomateriały, takie jak drewno, naturalne kamienie i ekologiczne tekstylia oraz tapety a także dodatki w postaci żywych kwiatów i fotoobrazów. Warto także wykorzystać papiery i materiały pochodzące z recyklingu i stworzyć designerskie karty menu, podkładki pod piwa, serwetki, ekologiczne słomki do drinków i napojów itp. Warto wyróżnić się na tle innych nie tylko potrawami z najwyższej jakości produktów i najlepszą obsługą, ale także wystrojem i to bezpiecznym dla osób przebywających w restauracji.
- Użyte produkty
Fototapeta wykonana z tapety flizelinowej do druku MITYLON 150-579, PVC Free, nie zawiera w składzie metali ciężkich, zmiękczaczy, rozpuszczalników oraz włókna szklanego. Dedykowana do tworzenia ekologicznych fototapet, szczególnie jeśli połączymy ją z drukiem UV lub lateksowym. - Personalizowane poszewki na fotele – wzór/logo restauracji wykonano technologią termotransferu z użyciem folii flock, z certyfikatem OEKO TEX STANDARD 100, klasa 1.
- Tekstylny abażur z zadrukiem. Do produkcji abażuru wykorzystano ekologiczną, pozbawioną PVC tkaninę APEX PREMIUM TEXTILE FRONTLIT 300 C-3 .Druk wykonano technologią HP Latex.